Rýchle a jednoduché tipy ako vytvoriť cestovateľské videá

 
Tipy pre vaše cestovateľské videá

Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako vytvoriť úžasné cestovateľské videá, pozrite si tento príspevok. V piatich jednoduchých krokoch vám ukážeme, ako začať vytvárať cestovateľské videá pre Instagram, YouTube, TikTok a akúkoľvek inú video platformu.

Príručka pre začiatočníkov o tom, ako vytvárať videá z cestovania

Sledujte veľa videí vo svojom obore

Každý je inšpirovaný niečím na svete, takže keď chcete vytvoriť skvelé cestovateľské videá, odporúčame vám začať sledovaním výnimočných cestovateľských videí na YouTube.

Keď začínate, ste väčšinou všade a pokrývate každý centimeter priestoru, ktorý môžete spravovať. Musíte sa ho však naučiť vyladiť a zamerať sa na svoj obor. 

 

Najlepšie je zamerať sa na konkrétne video techniky:

  • druh použitého formátu
  • ako je nastavený každý jeden klip
  • ako bol vyfotený rám 

Keď sa naučíte zachytávať detaily, môžete ich použiť na vytvorenie niečoho s vlastným šmrncom. 

Ako nastaviť fotoaparát na natáčanie videa

Posledná vec, ktorú by ste chceli robiť na výlete, je pokaziť si svoj obrázkový profil. Majte na pamäti, že akonáhle dostanete loptu do pohybu, musíte udržať strelu. Aby ste to dosiahli, nemôžete sa pohrať s nastavením. Keďže je to jediný spôsob, ako zabezpečiť, že vytvoríte súvislý záber, ktorý sa dá jednoducho spojiť. 

Najlepším spôsobom, ako ísť vpred, je experimentovať pred cestou a nastaviť si ju predtým, ako sa vydáte do cieľa. Týmto spôsobom, aj keď začnete fotiť lokálne , môžete ľahko zachovať rovnaký tón pri cestovaní. Vytvorenie hladkej tečúcej konzistencie, ktorá nepotrebuje nekonečnú korekciu farieb.

Akonáhle začnete experimentovať s rôznymi nastaveniami, môžete ľahko nájsť správnu poznámku pre váš výlet. Jeden, ktorého by ste sa mali držať pri vytváraní jednej série. 

Inteligentné video zábery

Fotiť čo najviac je skvelý spôsob, ako ísť, pretože na konci môžete jednoducho upraviť extra. Ako keď si sadnete k úpravám, nájdete veľa vecí, ktorých sa môžete ľahko zbaviť. To je dôvod, prečo čím viac materiálu musíte vybrať, tým jednoduchší bude váš proces úpravy. Existuje však tenká hranica medzi dostatočným foto a prechodom cez palubu.

Cieľom je krásne zachytiť momenty, nie ich zachytiť 5 až 6 krát. Pripomeňte si, že ste na výlete, a doprajte si možnosť vychutnať si výhľady aj vy. 

Môžete to všetko zachytiť na svoj fotoaparát, ale je veľká šanca, že to nikdy nezachytíte sami. Majte na pamäti, že nie ste len ďalší divák, ste tu, aby ste zažili každý kúsok a priniesli ho späť so sebou.

Cvičte skoro ráno alebo pri západe slnka

Najlepším pravidlom je natáčať videá skoro ráno alebo keď sa blíži západ slnka. Alebo si môžete vybrať iný časový úsek na základe vašich osobných preferencií. Ponúknite si zvyšok dňa na preskúmanie, zábavu a zážitok z mesta. 

Ako vytvoriť videopríbeh

Vytvorenie príbehu nie je jednoduché, najmä ak ešte len začínate.Myslite na vytvorenie videa ako na písanie románu.

Musíte sa rozhodnúť pre príbeh a držať sa kurzu, viesť postavy spôsobom, ktorý vám pomôže dosiahnuť koniec. Áno, nie je to ľahká práca; ale taký, ktorý možno dosiahnuť pomocou výskumu a plánovania.

Tento proces vyžaduje, aby ste sa vžili do všetkého chaosu, ktorý vás obklopuje, a našli príbeh, ktorý stojí za to povedať.

Pre tých, ktorí práve začínajú, je najlepšie vrátiť sa a pozrieť si všetky svoje zábery a pokúsiť sa zachytiť všetko, čo ponúkajú. Keď sa stanete divákom, uvidíte vo svojich záberoch spoločnú niť, ktorú môžete použiť na vytvorenie príbehu.

Nemusí to byť šialene pozoruhodné, ale niečo originálne, čo pomáha ľuďom spojiť sa s videom a krajinou. Spôsobom, ktorý zaistí, že nepreskočia na ďalší alebo úplne prestanú pozerať videá. 

Ako zamerať svoje cestovateľské video na krajinu

Každá krajina na svete má jedinečnú stránku, ktorú nevidíme každý deň. Pri cestovaní sa teda namiesto pokusov o vyrozprávanie vlastného príbehu zamerajte na krajinu a na to, čo ponúka. Väčšina videí, ktoré vidíte na internete, je zameraná na cestovateľov a na to, ako vedú svoj život. 

Namiesto predvádzania kultúry, histórie a charakteru krajiny, ktorú navštevujú. Neurobte rovnakú chybu a zamerajte sa na miestnych obyvateľov, scenérie, lokality, jedlo a ďalšie zaujímavé faktory. Niečo, čo svetu mohlo chýbať, alebo čokoľvek, čo si zaslúži druhý pohľad. 

Najlepší spôsob, ako sa uistiť, že máte kvalitný obsah, je nasnímať viac z krajiny, miestnych obyvateľov, architektúry, histórie a iných súvisiacich priestorov. Namiesto toho, aby ste tvrdo žúrovali, alebo len šli von. Cieľom je inšpirovať ostatných, aby cestovali po svete a videli, čo môže ponúknuť, namiesto toho, aby ste im ukázali niečo, čo môžu robiť tam, kde sú. 

Ako diverzifikovať svoje video zábery

Cestovateľské videá nie sú správne štruktúrované ani nedržia krok s jedným príbehom. Vaše publikum zaujíma niečo veľkolepé, tak prečo nespestriť svoje zábery? Cieľom je udržať vaše publikum v napätí až do poslednej sekundy. 

Fotografovanie z rôznych uhlov a ponúkanie širšieho záberu vám môže pomôcť zachytiť nádherné zábery.

Môžete napríklad posúvať nahor, nadol, doľava alebo doprava, natáčať časozberné video, snímať pohľad očami, pomalé otáčanie alebo čokoľvek, čo prináša pohľad z iného uhla alebo perspektívy. Predstavte si tento proces ako chôdzu do nového priestoru a prevzatie všetkého. Jednoducho sledujte svoj vlastný pohyb a vytvorte niečo veľkolepé. 

Ako sa dostať bližšie ku scenérii

Nebojte sa, pokiaľ ide o priblíženie sa k miestnym obyvateľom. Nezáleží na tom, čo ste počuli v správach, je v poriadku osloviť miestnych obyvateľov a pokúsiť sa nadviazať rozhovor. Majte na pamäti, že každý je iný, len preto, že vás jeden alebo dvaja môžu ignorovať, neznamená, že by ste sa mali prestať snažiť. 

Nič na svete nie je silnejšie ako ľudské spojenie, najmä také, ktoré je založené na emóciách .

My ako ľudia sa môžeme ľahko spojiť s ostatnými, aj keď žijeme v úplne inom stave mysle. Smiať sa, plakať a brať to na jeden deň. Existuje silný pocit emocionálneho spojenia, ktorý môžete pridať k svojmu obsahu. Umožniť divákom preniknúť do myslenia niekoho iného a urobiť si krátku prechádzku v jeho topánkach. 

Ktoré je najlepšie video vybavenie pre cestovateľské videá

V neposlednom rade, keď začnete exportovať svoje videá, odporúčame vám to urobiť pomocou správnych nástrojov. Nechcete vložiť pamäťovú kartu do počítača a zistiť, že vírus zničil všetku vašu tvrdú prácu.

Aby sa vaša tvrdá práca vyplatila, odporúčame vám, aby ste si každodenný obsah ukladali do dvoch rôznych priestorov .

Môžete napríklad udržiavať každý deň prihlásený na jednej pamäťovej karte alebo ju môžete neustále presúvať na externý pevný disk, cloud alebo USB kľúč. 

Ďalšia vec, na ktorú sa musíte zamerať, je zachovanie kvality videa. Vaša profesionálna výbava nebude nikomu k ničomu, ak neodovzdáte kvalitné videá. Najhoršia vec, ktorú môžete so svojimi zábermi urobiť, je stlačiť ich. Je načase, aby ste investovali do svojej práce a kúpili si trochu úložného priestoru navyše, ktorý je veľmi náročný. Akonáhle budete mať vypnutý systém, budete pripravení cestovať a vytvárať videá a obrázky, ktoré sa dotýkajú miliónov ľudí na celom svete.

Aké dlhé by malo byť cestovateľské video?

Cestovateľské video by malo  zriedka presiahnuť 3 minúty, ale úprimne povedané, zamerajte sa na 2 minúty

zdroj