Newell Air Artha - kruhové LED svetlo pre video a fotografiu

V ponuke spoločnosti Newell nájdeme nové kruhové LED svetlo s nastaviteľnou farebnou teplotou, ktoré sa hodí pre malé video produkcie, ale môže byť užitočná aj pri fotografovaní. Najdôležitejšou vlastnosťou je vstavaný difúzor, ktorý zaručuje mäkké a príjemné osvetlenie.

 

Nové kruhové LED svetlo Newell Air Artha si zaslúži pozornosť najmenej z niekoľkých dôvodov. Aj keď výstupný výkon (35 W, intenzita 1 000 luxov vo vzdialenosti 1m) obmedzuje jeho schopnosti osvetľovania iba na kratšie vzdialenosti videa alebo portrétov, v tomto ohľade by to malo fungovať dokonale.

Mäkké svetlo, nastaviteľná teplota a možnosť nabitia batérie

V prvom rade je svetlo okrúhle a v kombinácii so vstavaným difúzorom nám poskytne rovnomerné, mäkké a príjemné osvetlenie pre oči, s dobrou reprodukciou farieb (CRI> 95). Farebnú teplotu aj výkon môžeme plynulo regulovať ( 3200 - 5600 K ). To všetko s podporou veľkého, čitateľného displeja a diaľkového ovládacieho panela.

Okrem toho, hoci rozmer nemusí byť najmenší ( 40,7 x 40,7 cm, 1637 g ), je tenký len 1 cm , čo vám umožní nastaviť ho aj v stiesnených priestoroch, kde sa počíta každý centimeter, a vďaka vstavanej rukoväti ho môžeme ľahko namontovať na štúdiové statívy, kde budeme môcť nastaviť jeho uhol sklonu. 

Dôležité je, že svetlo so sebou budeme môcť vziať aj vonku, a to vďaka možnosti napájania z batérií NP-F (nie sú súčasťou dodávky). V predvolenom nastavení môže byť svetlo samozrejme napájané zo siete.

Cena a dostupnosť

Vďaka tomu všetkému je tzv. ringlight relatívne cenovo dostupný. Model Air Artha kúpime za 159 EUR.

Samozrejme, za túto cenu si môžeme kúpiť aj iné štandardné LED svetlá, ale len málo z nich bude po ruke a bez problémov ako Air Artha. Takže ak hľadáte svetlo na vlogovanie, ktoré vám pomôže osvetľovať štúdio, ktoré ste umiestnili v malej miestnosti, alebo jemne osvetľujete modely (alebo seba) pri fotografovaní a natáčaní v exteriéri, určite stojí za to.