Dali sme otestovať štúdiový set 675W + 675W. Tu je výsledok...

Recenzia: ŠTÚDIOVÉ OSVETLENIE SADA 675W + 675W

štúdiové osvetlenie lacné

ŠTÚDIOVÉ OSVETLENIE SADA 675W + 675W obsahuje všetko potrebné pre nasvietenie portrétov či produktov. Set obsahuje trvalé svetlá Daylight s výkonom 2x675W, ktoré sú zdrojom mäkkého svetla s farebnou teplotou 5500K. Úsporné žiarivky sú umiestnené v skladacích softboxoch 50x70cm, ktoré robia svetlo ešte mäkším.

 

Milí milovníci fotografie.

Prednedávnom mi domov dorazilo štúdiové osvetlenie z www.cvaknito.sk a keďže sa vždy rada podelím o skúsenosti z oblasti fotografie, rozhodla som sa urobiť krátku recenziu ŠTÚDIOVÉMU SETU, ktorý nájdete v tomto linku: http://www.cvaknito.sk/trvale-svetla/sada-675w-675w/  Určite vás zaujíma, na čo som tento set využila a aké sú VÝSLEDKY. Tak poďme na to postupne. 

 

Štúdiový set, ktorý pozostáva z dvoch trvalých svetiel Daylight s výkonom 2x 675W, dvoch statívov, dvoch softboxov som testovala na PRODUKTOVEJ FOTOGRAFII. Konkrétne na originálnych, ručne robených paracordových náhrdelníkoch https://paracordnahrdelniky.sk.  

pred a po

Musím sa však priznať, že zo začiatku som bola trochu skeptická a myslela som si, že trvalé svetlá nebudú nič pre mňa, keďže doteraz som mala skúsenosti iba so zábleskovými svetlami. Jednoducho povedané, bála som sa výkonu. Avšak, riskla som to :)  Na druhý deň od odoslania objednávky som už doma vybaľovala krabicu so všetkými potrebnými vecičkami. 

Bola som milo prekvapená z toho, že každá vec mala vlastný obal, resp. krabičku. To trošku nakoplo moju logiku a ľahšie som sa zorientovala v tom, čo k čomu patrí. Jednoduchý systém statívsoftbox — žiarovka — látkový kryt (difúzor) na softbox.

 

studiové osvetlenie

 

Materiál je priemernej kvality (nie je to high class ako pri drahých špičkových štúdiových osvetleniach, ale taktiež to nie je materiál, ktorý sa vám pri manipulácii rozsype v rukách) a úplne postačuje na daný účel. Celý set bol poskladaný za 5 minút a mohlo sa fotiť. 

Na produktovú fotografiu som využila obyčajnú stoličku, na ktorú som položila fotopozadie a náhrdelník. Náhrdelník som nasvietila rovnomerne zprava a zľava. Podotýkam, že tieto dva softboxy boli jediným zdrojom svetla v miestnosti, nakoľko som fotila večer.

 

svetlasvetla2 

 

 

 

 

 

 

Už pri prvých fotografiách som bola milo prekvapená výkonom a mäkkosťou svetla na výslednej fotke. Musím priznať, že výsledok (ešte surovej fotografie) ma celkom prekvapil, takže som vôbec necítila potrebu použiť zábleskové svetlá.

Aj napriek tomu, že ide o trvalé svetlá, ktorým nemôžem meniť intenzitu žiarenia a pod., dokonale splnili svoj účel. Takže určite odporúčam každému, kto potrebuje nafotiť produktové fotografie (či už pre seba alebo pre zákazníka) za málo peňazí a s kvalitným výsledkom. 

 

klady

  • Rýchlo a jednoducho rozložiteľne
  • Mobilné (ľahké na prepravu a manipuláciu)
  • Dostatočná svetelnosť pre klasickú produktovú fotografiu
  • Možnosť nastavenia sklonu softboxu
  • Dobrá voľba na začiatky fotenia

 

zapory

  • Ľahká konštrukcia statívu
  • Priemerný materiál (neovplyvňuje vysledok)
  • Pri foteni väčších produktov je potrebná silnejšia žiarovka (alebo adaptér)

 

Vaša Vuzetka :)

https://www.facebook.com/vuzet.photography/