Lensbaby Velvet 28 mm f / 2,5 s jemným zaostrením

Lensbaby je späť s ďalším zaujímavým efektovým objektívom. Tentoraz je to Samet 28, ktorý dodá našim fotografiám zasnenú žiaru a mimochodom bude fungovať aj ako makro objektív.

Niekedy, aby dostali charakteristiku jemného zaostrenia fotografií, umiestnili na objektív pančuchy alebo ho namazali vazelínou. Dnes sa zdá, že tento efekt je skôr zastaraný, čo však nezabránilo Lensbaby vo vytváraní objektívov, ktoré ho ponúkajú. Objektív Lensbaby Velvet 28 mm f / 2,5 to robí vlastným spôsobom.

Pomalé rozmazanie, ktoré môžete ovládať

Lensbaby Velvet 28 mm f / 2,5

Charakteristickým rysom nového objektívu vytvoreneho na základe 8 lamiel v 7 skupinách je to, že nerozmázava všetko, ale iba dodáva žiarivosť obrázkom, ktorých intenzitu je možné regulovať otvorením a zatvorením clony – pri f / 2,5 je účinok veľmi silný, po zatvorení prakticky neviditeľný, čo vám umožní používať objektív ako bežný kompaktný širokouhlý objektív.

Okrem toho Velvet 28 ponúka maximálnu mierku reprodukcie 1: 2 (minimálna zaostrovacia vzdialenosť 5 cm), takže sa dá použiť aj ako makro objektív. Filmári budú s tohto objektívu obzvlášť nadšení, kedže budú môcť pomocou neho zachytiť aj detaily.

Objektív je tiež pomerne kompaktný na 
7,2 x 7,2 cm , hoci nejde o jeden z najľahších objektívov na trhu ( 
450 g ).

Cena a dostupnosť

Ako zvyčajne sa objektív Lensbaby predáva s mnohými možnosťami uchytenia ( Canon EF , Canon RF , Nikon F , Nikon Z , Pentax K , Sony E , Fujifilm X , Micro Four Thirds ) a môže sa pochváliť relatívne prijateľnou cenou 550 dolárov. ). Zatiaľ nevieme, koľko presne budeme platiť za objektív na Slovensku.

Viac informácií o objektíve nájdete na lensbaby.com

Zdoj