5 tipov, ako prežiť a využiť 2 týždne lockdownu v svoj prospech

Máme tu zase 2 týždne lockdown na Slovensku a nikto nevie ako dlho to zase bude trvať. To ale neznamená, že máme ostať sedieť doma nič nerobiť. Nieje tak ?

Preto sme si pre Vás pripravili pár tipov, ako zostať počas lockdownu so zákazníkmi či Vašou klientelou v kontakte. A nielen v konktakte ale dokonca možno si vytvoriť ešte lepšiu základňu ľudí, ktorý sa budú záujímať (a neskôr určite aj nakupovať) o vaše služby či produkty.

1. Začnite točiť videá

Videá naozaj v dnešnej dobe hýbu svetom, preto Vám odporúčame nahrať recenzie produktov, služieb, prípadne sa podeliť o Vaše skúsenosti. Pýtajú sa ľudia často jednu a tú istú vec ? Nahrajte o tom video.

statív na video na stôl - multi

V dnešnej dobe už video nahráte na akýkoľvek mobil (smatphone) a vyzdieľanie na Youtube, Instagram, Facebook či Tik-Tok trvá pár desiatok minút. Netreba Vám nič špeciálne, maximálne nejaký statív s držiakom na mobil, na začiatku dokonca kľudne môžete aj improvizovať a mobil si niekde len tak položiť.

Ak by vás to potom začalo baviť, získavali by ste zákazníkov, kľudne sa môžete porozhliadnuť po statíve, led svetle, prípadne si môžete zadovážiť kruhové svetlo + nejaký ten mikrofón. Ak ste štýlový a chcete od začiatku pôsobiť profi, tento stolový video držiak by vo vašom home office či v kancli určite nemal chýbať.

2. Urobte si vlastné foto

Na internete existuje množstvo návodov, ako si kreatívne nafotiť produkt. Nemusíte začať fotiť všetkých 1000 produktov, stačí 10 najpredávanejších. Spravte si k ním lepšie popisy, dajte do toho ♥️ a uvidíte, že to ľudia ocenia.

fotenie vína a hrozna s fotoaparátom

Vlastné fotky sú naozaj silná vec. Ak ich už máte, skúste sa pozrieť po 360 stupňovej fotografii. Môžete ich nafotiť cez rôzne rotačné fotostoly či cez aplikácie na mobil alebo priamo spracovať v nejakom programe na počítači.

Ak nepredávate produkty, tak prečo nespraviť fotky priestoru kde pracujete ? Ľudia to majú radi, ak človek či firma prezradia niečo čo je "pod pokličkou". Určite sa na to mrknite, je to skvelý spôsob ako zaujať svojích fanúšikov.

3. Urobte súťaž

Možno Vám to príde, že súťaž v tomto období nebude mať zmysel, na práve opak je pravdou. Ľudia sedia doma, hľadajú darčeka a hľa...zrazu uvidia, že niekto zdieľa Vašu súťaž. Kedže sú rozbehnutý, kliknú na kde-čo, radi vyzdieľajú, okomentujú a idú ďalej. No...a za pár dní sa im pripomenie, pozvete ich na web, na vaše nové video, ktoré ste nahrali a do konca roka možno máte z takého "okolidúceho" svojho nového klienta :)

fotoaparát SONY + sigma objektív + macbook

4. Vyzdieľajte to najlepšie

Dajte von to najlepšie z vašej tvorby. Ste fotograf, youtuber, tik-tok-er, či proste tvoríte akýkoľvek zaujímavý obsah ? Vyvorte si zoznam napr. TOP 5 či 10 vaších článkov, videí, no proste čohokoľvek...spravte z toho výcuc a dajte ľuďom. Len tak. Free.

logá sociálnych sieti

Verte mi, ak to spravíte, ľudia budú chcieť vedieť viac. Nielem ten krátky výcuc. Ale všetko. Radi zaplatia za kvalitné materiály ak pre nich budú mať hodnotu. A ak nezaplatia nevadí, možno raz zaplatia a ak nie, možno Vám niekoho odporučia. Proste ak dáte to najlepšie zo seba len tak, nezištne, skôr či neskôr sa Vám to vráti. Aj s úrokmi. Na 100%.

5. Naučte sa niečo nové

Nestojte. Určite sa teraz počas týchto 2 týždňov nezastavujte a nezaspite na vavrínoch. Ani keby to trvalo dlhšie. Pracujte na sebe. Na svojom projekte. Na svojom shope, či firme, fotkách, videu, článkoch...no chápete čo myslím :)

deti sa fotia navzájom v prírode

Ak ste fotograf, ktorý fotí prírodu, skúste nafotiť produkt. Ak ste robili školenia offline, skúste ich spraviť online. Robte online podporu pre svojich klientov. Ak radi natáčate videá, ale nikdy vás na žiadnom nebolo vidno, pozrite sa do objektívu vy. Natočte sa ako pracujete za pc, zrýchlite to. Ľudia tieto krátke "shotíky" milujú.

BONUS - appka, ktorá má cenu zlata ⭐️

Ak ste sa dočítali až sem, máme pre vás ešte bonus. Nebude asi pre všetkých, ale ak fotíte produkty, alebo chcete fotiť produkty, alebo máte v pláne fotiť produkty...tak potom toto je appka na mobil číslo #1.

My sami ju používame na fotenie produktov a napr. tento držiak na mobil bol fotení s touto appkou. Nie samozrejme všetky fotky, ale niektoré áno. Schválne - našli by ste rozdiel ?

Funguje aj na Adroid aj iPhone, je platená, ale URČITE stojí za to. Keď si ju nastavíte ušetrí Vám hodiny a hodiny práce. Maximálne čo by sme Vám doporučili je LED svetlo, aby ste mali produkt či osobu kvalitne nasvietenú. O všetko ostatné sa postará táto spanilá aplikácia :)

logo app storu na stiahnutie súboru logo google play na stiahnutie súboru.svg