8 produktov bez ktorých na výlet URČITE nechoďte

aaa
 
Slnečné dni, ktorými momentálne prechádzame sa čoraz viac predlžujú a otepľujú a my sme z nich viac vyčerpaný ako by sme mali energie na rozdávanie. Ale na lete je niečo, čo každého nadchne a rozveselí.
 
Okrem všetkých krásnych svadobných fotografií, ktoré sa nám dostanú do cesty, vidíme aj niektoré albumy plné krásnych rodinných portrétov, západov slnka a samozrejme všetky fotografie z dovolenky, vďaka ktorým sa vraciame na miesta kde nám bolo najlepšie.
 
Pripravte sa na nenaplánované výlety, dlhé túry a úžasné fotografické akcie. Neviete, čo si zbaliť na jednodňový výlet? Či už ide o ľahký výlet do prírody alebo deň s deťmi na pláži, máme tu pre vás 8 základných informácií čo si zobrať na výlet, aby ste mohli vytvoriť dokonalé fotografie.
 
bbb
 
 
Telo fotoaparátu
 
Zbaľte si na cestu ľahké telo fotoaparátu. Ak natáčate film, pravdepodobne už dobre poznáte množstvo malých kompaktných telies a roztomilé malé šošovky, ktoré sú ako stvorené na letnú exkurziu. Ak skôr uprednostňujete digitál, pravdepodobne máte väčšie veci a viac. Nerobte si starosti so zabalením všetkého. Veľký snímač potrebuje na umiestnenie veľké telo. Ak nevyhnutne nepotrebujete celý rám, vymeňte ho za menší fotoaparát.
 
bbbbb 
 
 
Či už ste používateľom objektívov s pevnou ohniskovou vzdialenosťou alebo objektívom so zoomom, vyberte si ten, s ktorým si myslíte, že máte najväčšiu všestrannosť. Napríklad ak ste používateľom Canon a milujete svoj objektív 24-105, na jednodňový výlet sa radšej zbaľte naľahko.
Napríklad Canon 50 mm 1,4 je rýchly objektív, ktorý je tiež kompaktný a ľahký. Je to všetko o preferenciách a tom, čo chcete fotografovať. Ak dúfate, že sa vám podarí získať nejaké úžasné zábery prírody, listov, kvetov a hmyzu, vezmite si svoj makroobjektív.
 
 
c_1
 
 
Toto je nevyhnutnosť. Jeden majte vždy v batohu ak by prišli nečakané lejaky a klesajúce teploty. Je obzvlášť dobrý pri snímaní v chladnom počasí. Aj keď hovoríme o letnom snímaní, môžeme chvíľu diskutovať o výhodách vodotesného obalu. Konštrukcia fotoaparátu je citlivá na rýchle zmeny teploty. Ak idete do a z chladu, majte telo v plastovom obale a nechajte ho pomaly zahriať na príslušnú teplotu. Týmto sa obávaná kondenzácia udrží na uzde.
 
 
cc
 
 
To je nevyhnutné pre akýkoľvek druh cesty, ale aj tak to prejdeme. Zabaľte si ďalšie úložisko, či už digitálne alebo filmové. Nikdy neviete, kedy stratíte kartu, jedna bude poškodená, omylom vystavíte film alebo (v najlepšom prípade) máte príliš veľa krásnych záberov a potrebujete viac pamäte.
 
 
b_1
 
 
Batéria navyše
 
Plne nabitá batéria by mala vydržať celodenný výlet, ale pripravme sa. Nabite ešte jednu a hoďte do batohu. Je to malý doplnok a určite budete počas celého výletu pokojnejší.
 
 
d_1
 
 
Batohy na fotoaparát prešli dlhou cestou.Od klasického kufríka, brašne, po diskrétne navrhnuté púzdra, batohy..... ktoré vyzerajú ako štýlové tašky a viete ich nájsť v rozličných dizajnoch aby boli také osobné ako fotograf, ktorý ich nosí. Existuje niekoľko možností. Brašne sú pohodlné a ľahko sa z nich fotoaparát vyberá a aj vkladá naspäť, ale ak sa chystáte na turistiku alebo pešiu turistiku, môžete uprednostniť batoh, ktorý rovnomerne rozloží váhu na obe ramená.
 
 
 
 
dd
 
Sada na čistenie 
 
Na vašich šošovkách a objektíve bude určite špina a prach - či už pri náhodnom skoku do mláky, alebo pohybe pri vode sa môžu nejaké kvapky dostať na fotoaparát. Do batohu pribalte handričku z mikrovlákna, aby ste častice rýchlo zotreli. Akokoľvek je to pohodlné, snažte sa čo najviac nepoužívať rukáv, tričko alebo vreckovku. Čistiace handričky vyrobené z mikrovlákna nepoškriabu vaše sklo. Ak idete na dlhší výlet odporúčame zabaliť si celú sadu na čistenie.
 
 
 
e_1
 
 
 
Pri použití dlhej expozície sú náchylné na chvenie fotoaparátu aj tie najstabilnejšie ruky. Zachytiť hviezdami zdobené nebo je so statívom omnoho jednoduchšie. Existuje toľko šikovných ľahkých modelov, ktoré vám batoh určite nebudú zaťažovať. Alebo ak sledujete vtáky alebo prírodu a chcete len trochu viac stability, zvážte monopod. Monopod je perfektná voľba, keď chcete snímať okolie ale nebyť v stálom strehu, že či váš fotoaparát nespadne a nepoškodí sa.
 
 
ee
 
 
Kam vás zavedú vaše letné dobrodružstvá?