7 tipov pre vaše najlepšie jesenné fotografie

7 RÝCHLYCH A JEDNODUCHÝCH TIPOV PRE VAŠE NAJLEPŠIE FAREBNÉ JESENNÉ FOTOGRAFIE

Jesenné_tipy na fotografovanie
 

Každú jeseň predvedie príroda v mnohých častiach Európy brilantnú farebnú šou. Od jasne žltej po žiarivú červenú sa listy na jeseň premenia a ukážu svoje bohaté a živé odtiene. Od severných krajín až po stredomorské štáty sa sezóna listov začína v severných oblastiach začiatkom septembra a končí v južných polohách v novembri.

Každý rok sa fotografi hrnú do týchto oblastí, aby fotografovali jesenné lístie a zazreli nádheru prírody.

Tu je našich 7 najlepších tipov na rýchle a jednoduché fotografovanie pre vaše farebné jesenné fotografie:

1.Nenechajte sa odradiť zlým počasím

Jesenné farby ponúkajú niekoľko jedinečných príležitostí na fotografovanie žiarivých farieb v snehu, daždi, daždi a vetre. Pred fotografovaním si preto vždy skontrolujte miestne predpovede počasia.
Buďte pripravení na čokoľvek – jeseň je jedným z tých ročných období, ktoré na vás môžu vrhnúť dážď, slnko a sneh v ten istý deň.

2. Navštívte miestne verejné parky

Väčšina webových stránok miest vám ponúka prehľad verejných parkov, ktoré môžete navštíviť. Tu je niekoľko tipov, ako chytiť a zastihnúť parky v ich najlepších rokoch.

  • Hľadajte japonské javory! Fotka „vnútri“ týchto nádherných stromov vám môže poskytnúť úplne novú perspektívu a môže ponúknuť úžasné možnosti z hľadiska kompozície.
  • Zahrňte aj architektúru – nebojte sa fotografovať mosty, pagody a iné stavby v záhrade.
  • Choďte skoro alebo neskoro – tieto parky bývajú veľmi preplnené, takže choďte okolo západu alebo východu slnka (v závislosti od otváracích hodín parku), aby ste sa vyhli ľuďom a iným fotografom.
  • Hľadajte v parku abstraktné a makro možnosti – farby, vzory a štruktúry môžu ponúknuť zdanlivo nekonečné množstvo kompozičných možností.
  • Prineste si široký výber šošoviek, čo vám môže pomôcť rozšíriť vašu kreativitu.

3. Strieľajte padajúce lístie

Jesenné lístie netrvá večne, ale aj padajúce lístie môže dodať vašim obrázkom zaujímavosť a farbu.
Jednou z mojich obľúbených vecí, ktoré fotím hneď po vyvrcholení jesennej farby, sú príjazdové cesty, potoky a chodníky pokryté listami, ktoré sa zdajú byť všade po tom, ako začalo padať lístie. Opadané lístie môže nielen pridať textúru a farbu vašim obrázkom, ale môže tiež sprostredkovať pohyb a pomôcť vytvoriť vedúce línie vo vašej kompozícii.

Jesenné_tipy na fotografovanie

4. Buďte kreatívni – experimentujte

Jeseň ponúka jedinečnú príležitosť vyskúšať nové techniky a nové perspektívy.

Jesenné_tipy na fotografovanie

 

……a nezabudnite chytiť pár dobrých listov, aby ste zachytili nádherné rovné čiary

 

Jesenné_tipy na fotografovanie

5. Farba je kľúčová

Farba je to, čo musí na vašich jesenných fotografiách vyniknúť, takže by ste mali zvážiť použitie nastavenia live režimu na fotoaparáte, ak je k dispozícii. Ak váš fotoaparát nie je vybavený týmto nastavením, môžete zvýšiť sýtosť, aby ste dosiahli rovnaký efekt.

Čokoľvek robíte: NEPRESYŤTE SA. Príroda je krásna taká aká je. Nevyžaduje príliš veľa „popu“.

6. Fotografujte okolo východu a západu slnka pre najlepšie svetlo a farby

Prvé a posledné hodiny slnka počas dňa (čas okolo východu a západu slnka) majú vynikajúcu kvalitu svetla, ktorá môže priniesť fantastické fotografie. V tomto období je len niečo na jemnom, zlatom svetle (ktoré zvýrazňuje červenú a zlatú farbu na vašich fotografiách), čo nemôžete inak, ako zbožňovať.

 

7. Tipy na úpravu fotografií v smartfóne

Ak fotografujete pomocou smartfónu, v našom ďalšom príspevku zhrnieme niektoré pomocné aplikácie.

 

Zdieľajte svoju najinšpiratívnejšiu jesennú fotku na Instagrame. Alebo sa nám s ňou pochválte.

 

Teraz ste na rade vy. Tu je niekoľko inšpirácií.

Jesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanieJesenné_tipy na fotografovanie

zdroj