Ring light - ktorý si vybrať ?

Čo je to Ring light ?

Ring light alebo po slovensky kruhové svetlo, je svetlo, ktoré vytvára špecifický tip fotografie či videa. Veľmi často sa ring light používa pre beuty potreby. Napríklad ak potrebujete nafotiť klientku či seba alebo nahrať zaujímavé video na Youtube. Svetlá tipu ring light sa predávajú v dvoch alternatívach:

  1. LED diódové
  2. Fluorescenčné (prstencová žiarovka)

Čo je lepšie ? To je otázka, ktorá je veľmi častá. V praxi LED dióda svieti trochu jasnejšie ako klasická fluorescenčná žiarovka. Ďalšou výhodou LED ringlightu oproti klasickej prstencovej žiarovke je, že LED-ku si viete plynujejšie regulovať. V praxi to zase znamená, že pri LED si viete výkon regulovať (stmievačom/kolieskom) od 1 do 100%. 

Pri klasickej prstencovej žiarovke viete výkon regulovať od cca 40 do 100%. Výhoda samozrejme ring lightu s klasickou prstencovou žiarovkou je, že ju viete vymeniť kedykoľvek aj sami a nieje to užívateľský vôbec náročné. Ďalšou výhodou je cena. Cena týchto svetiel je trošku nižšia a začína na 79€, zatiaľ čo LED  ringlight začína na 99€.

KTORÝ RINGLIGHT SI TEDA VYBRAŤ ?

Aký ringlight si vybrať určite záleží na tom, čo od svetla požadujete. Chcete fotit ? Budete nahrávať videa ? Alebo svetlo bude použíté v kaderníckom alebo tatoo salóne ? Takmer na všetko viete použiť jedno a to isté svetlo, no pre naozaj kvalitný výsledok Vám nižšie odporúčame čo si vybrať pre konkrétne odvetie.

  

NAHRÁVAM VIDEA65d1287bffd9a622400a84ab3abf8503

 Ak chcete ringligt na nahrávanie videa odporúčame Vám tento kúsok : KRUHOVÉ LED SVETLO 75W SO STMIEVAČOM + MASÍVNY STATÍV 295CM. S týmto svetlomfotí a nahráva videa pre svoju módnu kolekciu aj naša influencerka Martina Grešová - na Instagram pod menom @kdebolotambolo

Ak chcete extrémne prenosné svetlo, ktoré viete využiť aj v exteriéry, hoďte očkom po tomto kúsku: KRUHOVÉ LED SVETLO 36W, STMIEVAČ, ZMENA FAREBNEJ TEPLOTY

Ak nahrávate youtube videá, veľmi ale naozaj veľmi dobré svetlo je toto: KRUHOVÉ LED SVETLO 50W SO STMIEVAČOM + 230CM STATÍV. Pre náročnách užívateľov tu máme svetlá od značky Steiner, ktoré dosahujú výkon až 96W. Majú elektronickú reguláciu farebnej teploty, diaľkové ovládanie a možno použiť ringligt aj mimo interiéru vďaka batériám.

 

 


ringligth%20svetl%C3%A1

 


FOTÍM FOTKY

Na fotenie fotiek môžete kľudne siahnuť aj po tomto svetle, ktoré patrí medzi naše TOP 3 najpredávanejšie ringligty: KRUHOVÉ SVETLO 75W BRESSER + 230CM STATÍV. Pomer cena/výkon je naozaj veľmi dobrý a preto ho môžeme len odporučiť. Jedno čo treba zvážiť pri tomto svetle je, že nemá stmievač - neviete si regulovať výkon svetla. Pre niekoho to je podstatná vec a pre niekho naopak nie. Je to na vás :)

Ak chcete LED ringligt, odporúčame Vám tento model: KRUHOVÉ LED SVETLO 50W SO STMIEVAČOM + 295CM MASÍVNY STATÍV. S týtmo napríklad fotí naša influencerka Veronika Maťašová, na Instagrame pod menom @veronika.reeses.

 

 

 

 

 

 

 

KADERNÍCTVO, HOLIČSTVO, TATOO, Beauty SALÓN

Tento tip ľudí o ktorých sa budeme baviť, potrebuje väčšinou trošku iný tip svetla. Nie stále, ale často si ho potrebujete nakloniť do špecifickej polohy, aby ste videli Kruhové svetlo 40W + štúdiový statív 230cmčo robíte. Veľmi často títo ľudia nepotrebujú fotiť, ani robiť videá, potrebujú len dobré svetlo aby videli to čo robia. Fotku si spravia s mobilom a nie zrkladlovkou. 

Preto ak ste sa v tomto našli, určite hoďte očkom na ring light s ohybnou hlavou, napr. toto. Často hrá rolu aj veľkosť priestoru, preto sme ako prvý kúsok odporúčali ring ligt s rozmerom len 32cm. Ak priestor nehrá rolu ale stále potrebujte ohybnú hlavicu tak tohto väčšieho a výkonnejšieho 65W brata nájdete s reguláciou jasu alebo bez regulácie jasu.

Samozrejme vybrať si môžete aj iný model, tieto kúsky sú ale najbežnejšie predávané pre kaderníctvo, holičstvo, tatoo či beauty salóny.

Ak máte akékoľvek otázky ohľadom správneho výberu ring light-u, kľudne nám napíšte v pravo dole do chatu kde sme každý deň do 22:00. Aj sviatky :) Alebo nám zavolajte na 0908 804 366. Ďakujeme :)